nieuws

Aannemer krijgt vijf jaar cel na aardbeving

bouwbreed

Een aannemer in Taiwan is tot vijf jaar cel veroordeeld omdat een van zijn projecten niet bestand bleek tegen de gevolgen van een aardbeving. De onder zijn supervisie gebouwde wolkenkrabber stortte een jaar geleden in tijdens een aardschok.

Daarbij vonden 29 mensen de dood. De rechter stelt dat de aannemer dood door schuld kan worden verweten. In het gebouw, Dynasty geheten, bleken bepaalde extra verstevigingen tegen aardbevingen niet te zijn aangebracht. Daarmee wilde de Taiwanese bouwer kosten besparen. Twee architecten die in dienst waren van de veroordeelde aannemer kregen celstraffen van ieder 4,5 jaar. Een uitvoerder moet 3,5 jaar brommen. Dit meldt het Japanse persbureau Kyodo. De veroordeling in Taiwan was pas de tweede in zijn soort. Afgelopen juni kreeg de directeur van een bouwonderneming zeven jaar cel aan zijn broek. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor de gebrekkige bouw van een pand dat ook instortte door een aardbeving. Toen vielen er 45 doden.

Reageer op dit artikel