nieuws

Aanleg vijfde baan Schiphol gegund

bouwbreed Premium

Een combinatie van aannemers bestaande uit Vermeer Infrastructuur, Ballast Nedam Grond en Wegen, Heijmans Infrastructuur en Milieu en Koninklijke Wegenbouw Stevin heeft opdracht gekregen voor de aanleg van de vijfde start- en landingsbaan van Schiphol. De luchthaven heeft dit gisteren bekendgemaakt.

Twee viaducten over de Hoofdvaart worden gebouwd door een combinatie bestaande uit Welling Didam en Max Bögl. Ze maken deel uit van de taxibaan van en naar de vijfde baan en van een dienstweg. De aannemers richten de komende weken het terrein in. Eind dit jaar kan worden gestart met de werkelijke aanleg van de vijfde baan, die eind 2002 klaar moet zijn. In oktober wordt al begonnen met heiwerk voor de viaducten. Met de aanleg van de vijfde baan en alle bijkomende werkzaamheden is een investering van ongeveer 700 miljoen gulden gemoeid. Daarbij inbegrepen zijn ook de kosten van studies en grondaankopen en voorbereidende werkzaamheden.

Reageer op dit artikel