nieuws

‘Aanleg Maasvlakte II in één keer is beter’

bouwbreed Premium

De tweede Maasvlakte moet in één keer worden aangelegd en niet in mootjes van 200 hectare. Wat er op de nieuwe Maasvlakte moet komen, hangt zo nauw samen, dat ‘fasering fysiek en organisatorisch tot problemen zal leiden’.

Dit schrijft de Rotterdamse Kamer van Koophandel in een brief aan minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat. Fasering zal daarnaast niet bijdragen aan uniforme en efficiënte interne transportsystemen. De Kamer wil verder een eigen zeehaveningang voor de Tweede Maasvlakte. ‘Een goede lange-termijnplanning zal kapitaalvernietiging in de toekomst kunnen voorkomen wanneer de toegang weer aangepast moet worden aan nu al als niet-irreëel geachte situaties. Het is zijn geld meer dan waard. Investeren in een toptoegang voor een mainport is een keuze voor een gewaarborgde vlotte toegang tot Europa’, schrijft de Kamer.

Reageer op dit artikel