nieuws

Zonwerende beglazing versterkt warmte-isolatie

bouwbreed Premium

Glaverbel introduceert zijn nieuwe Sunenergy-beglazing die tegelijk zonwerend en, met een versterkte warmte-isolatie, low-e is. Sunenergy- glas is hiertoe voorzien van een harde, pyrolytische coating van metaaloxiden. De coating wordt aangebracht volgens de CVD (Chemical Vapor Deposition)-technologie waarbij perfect uniforme laagjes metaaloxiden op de glasstrook worden aangebracht dankzij de reactie van een gas op de glasstrook. Het glas heeft een selectiviteit, oftewel de verhouding tussen lichtdoorlating en zontoetreding, tot 1,6. In dubbele beglazing biedt Sunenergy een versterkte warmte-isolatie van U = 1,7. Het Sunenergy-glas heeft een reflectieniveau dat vergelijkbaar is met gewoon glas en de doorgelaten kleuren licht worden niet gewijzigd. De harde, pyrolytische coating op het neutraal ogende glas maakt het bijzonder goed geschikt voor manipulaties en behandelingen zoals snijden, harden en het voorzien van lagen. Om goe te passen in de hedendaagse architectuur is Sunenergy-glas verkrijgbaar in meerdere kleuren, waaronder blank, groen en azuur.

Glaverbel, Tiel, telefoon (0344) 679922.

Reageer op dit artikel