nieuws

Vocht vertraagt verhuizing

bouwbreed

Door een vochtprobleem in het nieuwe gebouw van het Nijmeegs gemeentearchief is de verhuizing van het archief naar het nieuwe pand met een maand uitgesteld.

Extra droogapparatuur is ingezet om het probleem snel op te lossen. De vertraging betekent een strop van ruim 50.000 gulden. Het gemeentearchief komt in het voormalige politiebureau. De kelder is nog veel te vochtig om archiefmateriaal in op te slaan. “De kelders hebben tijdens de bouw lange tijd vol regenwater gestaan”, verklaart projectmanager R. Lokhorst. “Er zijn wel ontvochtigers geplaatst, maar vanwege de hoge eisen die aan een archiefruimte worden gesteld, moet er nog meer worden ontvochtigd.” De projectmanager erkent dat te laat is begonnen met het plaatsen van droogapparatuur. Voor de zekerheid wordt nu het hele gebouw nog eens nagelopen op vochtplekken. De gemeente voorziet door de vertraging niet veel narigheid. “Het archief zit nog gewoon in het oude pand, Het Arsenaal”, zegt een woordvoerder. Wie voor de extra kosten voor het drogen opdraait, weet de woordvoerder nog niet. “Eerst maar eens kijken wat de oorzaak van het probleem is.” Volgens Lokhorst is dat helemaal niet nodig. “De VOF Mariënburg draagt de kosten, dat wil zeggen ING Vastgoed Ontwikkeling en de gemeente samen. We hebben een groot project neergezet, het is bijna af en alles is prima verlopen. Het lijkt mij niet verstandig hier nu nog een punt van te maken.”

Reageer op dit artikel