nieuws

Provincie praat met brekerij over stof- en geluidsoverlast

bouwbreed Premium

De provincie Friesland zit volgende week om de tafel met de directie van Wegenbouw Recycling (WBR) in Kiesterzijl. Dan wordt overleg gepleegd over de stofwolken en de geluidsoverlast die het bedrijf zou veroorzaken.

Omwonenden uit het buurdorp Herbaijum klagen al jaren over de overlast. De Raad van State vernietigde op verzoek van de omwonenden vorig jaar zelfs de milieuvergunning, zodat WBR thans draait op een gedoogvergunning. De provincie heeft de nieuwe aanvraag voor een milieuvergunning van WBR ontvangen, maar behandeling laat op zich wachten, omdat, zo verklaart de woordvoerder van de provincie, de accountantsverklaring ontbrak. Nu staat ook de gedoogvergunning onder druk, omdat WBR in de ogen van de omwonenden nog steeds te veel lawaai maakt en te veel stof produceert. De puinbreker zegt nu echter aan alle eisen te voldoen. Het bedrijf liet een geluidsrapportage opstellen door een onafhankelijk bureau. Dat constateerde dat het bedrijf binnen de normen blijft. De provincie gaat dat controleren. Volgende week is er meer duidelijkheid over de toekomst van WBR. De directie van de puinbrekerij was niet bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel