nieuws

Meten asfaltdichtheid zonder radioactiviteit

bouwbreed

Roadware BV uit Apeldoorn importeert een niet-nucleaire asfalt dichtheidsmeter van de Amerikaanse firma Transtech voor de Nederlandse en Belgische markt. Doorgaans wordt de dichtheid gemeten met behulp van een radioactieve bron, waarvoor een vergunning en speciaal opgeleid personeel is vereist. De ‘Pavement Quality Indicator’ (PQI) maakt gebruik van een innovatieve technologie die niet nucleair is. De meting geschiedt met een elektrisch spanningsveld dat in het asfalt wordt gecreëerd en reageert op veranderingen in de elektrische impedantie van het materiaal. Het apparaat (6 kilogram) heeft een infrarood temperatuursensor, vochtindicator, bedieningspaneel en printer. Er kunnen 99 metingen worden opgeslagen met vermelding van tijd, datum en locatie.

Roadware BV, Apeldoorn, telefoon (055) 5791492.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels