nieuws

Maastricht oord voor slopers en recyclers

bouwbreed Premium

Idrex2000, de eerste expositie ter wereld op het gebied van sloop en recycling, lijkt een mooi debuut te worden. Het driedaagse evenement, van 21 tot en met 23 september in het MECC in Maastricht, brengt fabrikanten en gebruikers van materieel en gereedschappen voor sloop en recycling uit de hele wereld samen.

Bij de exposanten zijn fabrikanten van materieel en uitrustingsstukken als Caterpillar, Komatsu, Case, Liebherr, Atlas Copco, Rammer, Hyundai, Krupp Berco, Terex, Nordberg, Komatsu en Kocurek. De nieuwe Nederlandse vereniging van ‘afbrekers’ BABEX en de in Düsseldorf gevestigde Duitse vereniging Deutsche Abbruchverband zullen eveneens aanwezig zijn.

Recordaantal

Daarnaast houdt de European Demolition Association (EDA) de jaarlijkse conferentie tijdens de show. Een recordaantal gedelegeerden van EDA zal aanwezig zijn. Er is een uitvoerig programma met werkgroepen, waarbij de belangrijkste commerciële, politieke en technische ontwikkelingen aan de orde zullen komen. De tweedaagse conferentie is op vrijdag en zaterdag en staat onder leiding van ervaren en deskundige mensen uit de sector, zoals Jürgen Lippok uit Duitsland, Lucien Teunckens uit België en Victor Balagula uit Rusland.

Tolken

Bij de rondetafelconferenties op vrijdag zijn tolken Engels-Duits en Engels-Frans aanwezig en komen vragen aan de orde als: hoe sorteert u sloopafval ter plaatse? en wat is een goede definitie van selectieve sloop? Bij de conferentie op zaterdag komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde: milieu- en veiligheidsaspecten in de sloop, sloop en recycling in de VS, managementstrategieën van de sloopafvalketen, sloop van een kerncentrale, speciale slooptechnieken in Duitsland en hoe een sloopbedrijf kan reageren op politieke ontwikkelingen. Idrex2000 heeft een eigen website – www.idrexshow.com – waarop alle informatie staat voor het plannen van een bezoek aan de beurs. De informatie omvat registratie van bezoeker en exposant, reisbijzonderheden, hotelreservering, lijst van exposanten en informatie over de expositie en conferentie. Het laatste nieuws wordt in liefst vijf talen gebracht: Engels, Frans, Duits, Nederlands en Spaans. Bovendien geeft de website bijzonderheden over buspendeldiensten met de vliegvelden van Brussel en Maastricht.

Internationaal evenement is wereldprimeur

Reageer op dit artikel