nieuws

Kamervragen over bouwfraude

bouwbreed

Heeft de Nederlandse overheid zitten slapen? Had zij door tijdig actie te ondernemen een half miljard per jaar binnen kunnen halen?

De Kamerleden Niederer en Verbugt (beiden VVD) hebben naar aanleiding van het artikel ‘Staat mist half miljard door bouwen in eigen beheer’ in Cobouw van 16 augustus vragen gesteld aan de minister van Justitie en de staatssecretaris van VROM. De Kamerleden willen weten of het waar is wat de Nijmeegse advocaat mr. W. Heijltjes in het artikel stelt, namelijk dat Den Haag niets heeft gedaan met het in 1998 verschenen EIB-rapport ‘Bouwen in eigen beheer en onrechtmatige bedrijfsuitoefening’. Niederer en Verbugt zien wel wat in de door Heijltjes voorgestelde aanpak en vragen aan de bewindslieden van Justitie en VROM om de bouwregistratie te automatiseren en deze gegevens te koppelen aan de bestanden van de FIOD, Arbeidsinspectie en bedrijfsverenigingen.

Reageer op dit artikel