nieuws

Grote tevredenheid over luxe bouwplan

bouwbreed

Gedeputeerde Staten (GS) van Friesland zijn zeer tevreden over het Leeuwarder plan voor de bouw van vierhonderd luxe woningen ten noorden van de Friese hoofdstad. Dit blijkt uit een brief van GS aan de gemeente.

Wel benadrukt de provincie dat de gemeente rekening houdt met de belevingswaarde en de cultuurhistorische waarden van het gebied. Ook geeft het college aan dat te praten valt over een lagere maximumsnelheid op de Groningerstraatweg aan de noordzijde. Tevens vindt het college dat de nieuwe wijk niet ten koste mag gaan van natuurgebied De Grote Wielen, zeker nu de gemeente kiest voor een geleidelijke overgang naar het gebied door middel van een water- en moerasgebied. Net als de gemeente gaat het college ervan uit dat er een flinke vraag zal zijn naar woningen tussen het half miljoen en anderhalf miljoen gulden.

Reageer op dit artikel