nieuws

Groot optimisme over begin bouw Oosterheem

bouwbreed Premium

“Alle juridische problemen rond de Zoetermeerse bouwlocatie zijn opgelost en niets staat een snelle aanvang van de bouw nog in de weg.” Optimistische woorden van advocaat H. Mentink namens de gemeente Zoetermeer en marktpartijen deze week tijdens een hoorzitting over de vertraagde Vinex-locatie.

Bezwaarmakers konden voor de Commissie beroep en bezwaar nogmaals aanvoeren waarom zij de bouw van achtduizend huizen aan de oostkant van Zoetermeer niet zien zitten. Het zijn vooral de ondernemers aan de Zegwaardseweg, grenzend aan de toekomstige woonwijk, die hun bedrijfsvoering in gevaar zien komen . Zij weten de bouw nu bijna een jaar met succes tegen te houden. Maar volgens gemeente en zijn raadsman is het einde van het juridisch wapengekletter nu in zicht. De door Zoetermeer gemaakte procedurele fouten zijn hersteld en in hoog tempo worden nu de laatste formele zaken afgerond. De hoorzitting van afgelopen week was daar een van. De commissie gaat zich nu beraden op een advies. Het gemeentebestuur neemt op 22 augustus het besluit dat er kan worden gebouwd. De verwachting is dat de ondernemers van de Zegwaardseweg bij de bestuursrechter beroep aantekenen. In september of oktober doet de rechter dan uitspraak. Is die voor de bouwers en gemeente gunstig dan kan er direct met de bouw worden begonnen.

Reageer op dit artikel