nieuws

Forse stijging van resultaat NCD-Groep

bouwbreed

De Nederlandse Cement Deelnemingsmaatschappij (NCD) heeft in 1999 een flinke omzetgroei doorgemaakt. De omzet steeg met ruim 18 procent tot 808,6 miljoen gulden.

Dat is acht miljoen gulden meer dan dat de onderneming vorig jaar verwachtte. Ook de winst nam fors toe, van 20,9 miljoen gulden in 1998 tot 33,5 miljoen, een groei van 60 procent. Dat blijkt uit het jaarverslag over 1999. Voor dit jaar verwacht de onderneming dat de omzet met 4 procent zal toenemen tot 817 miljoen gulden. Drie divisies vormen de NCD Groep: betonmortel, betonproducten en handel. Bij het bedrijf werken 1021 mensen. In vergelijking met twee jaar geleden zit de NCD-Groep weer sterk in de lift. “Het jaar 1999 was een goed jaar voor de NCD-Groep”, zo concludeert het jaarverslag. “Zowel in omzet als in bedrijfsresultaat toonden alle divisies stijgende cijfers.” Dat is opmerkelijk want in 1998 daalde de winst nog met ruim twee miljoen gulden. NCD investeerde vorig jaar minder dan in 1998. Zo werd 1,5 miljoen gulden geïnvesteerd in zand- en grindwinning terwijl er in 1998 nog 2,4 miljoen in werd gestoken. In materieel en nieuwbouw werd 19,6 miljoen gulden geïnvesteerd, in 1998 was dat 34,2 miljoen. Voor dit jaar verwacht de onderneming dat het aantal investeringen weer flink zal toenemen. “De investeringen in materiële vaste activa zullen in 2000 naar verwachting 40 miljoen gulden bedragen, waarvan circa de helft voor nieuwbouwprojecten en het overige voor vervangingsinvesteringen en voor gronden ten behoeve van toekomstige zandwinning.”

Reageer op dit artikel