nieuws

Belgische VLD wil uitzendwerk in bouw

bouwbreed Premium

De Vlaamse liberale partij VLD, de grootste regeringspartij in België, wil dat het verbod op uitzendarbeid in de Belgische bouw wordt opgeheven.

Vier parlementsleden van de VLD hebben daartoe een wetsvoorstel ingediend. Het verbod op uitzendarbeid in de bouw werd uitgevaardigd, omdat de overheid de activiteiten van de koppelbazen in de bouw niet de baas kon. De sector heeft de Belgische regering al eerder om opheffing van het verbod gevraagd, maar die bleef doof voor dat verzoek, ondanks het grote tekort aan arbeidskrachten in de bouw. De vier parlementsleden van de VLD die het wetsvoorstel hebben ingediend, betogen dat uitzendarbeid kan inspelen op de vraag naar meer flexibiliteit en een oplossing kan zijn voor de grote arbeidsmobiliteit in de bouwsector. Ook moet het systeem bijdragen tot de oplossing van het probleem van onvoldoende gekwalificeerd personeel in de bouw. Volgens de VLD mag de herintroductie van de uitzendarbeid geen aanleiding zijn om aan sociale en commerciële dumping te doen. Minister van Arbeid Onkelinx heeft intussen toegezegd dat zij het dossier over de uitzendarbeid in de bouw in september ter hand zal nemen.

Reageer op dit artikel