nieuws

VIB koopt winkelcentra Spanje

bouwbreed

VIB NV, beleggingsmaatschappij in commercieel vastgoed, heeft haar vastgoedportefeuille in Spanje sterk uitgebreid. Met de aankoop van vijf winkelcentra heeft VIB de portefeuille in het Zuid-Europese land meer dan verdubbeld.

De aankoop past binnen de strategie van VIB om zich volledig op Europa te richten. De winkelcentra liggen in Cáceres, Jaén, Las Palmas, Palencia en Parla. Alle winkelcentra bestaan uit een hypermarkt en een galerij. De in Utrecht gevestigde beleggingsmaatschappij heeft bijna 190 miljoen gulden voor de winkelcentra betaald. Het vooraanstaande beursgenoteerde vastgoedfonds belegt in meerdere Europese landen. VIB wil het Amerikaanse belang op korte termijn afbouwen ten gunste van beleggingen in Europa.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels