nieuws

Vakantiestemming

bouwbreed

De beursweek beschouwende is er slechts één conclusie mogelijk: de vakantiestemming heeft voor de bouwfondsen al genadeloos toegeslagen. De hele week lage omzetten en koersen die bewegen als een huis bij een aardbeving met de kracht van één op de schaal van Richter.

Een uitzondering vormt Ballast Nedam die bij overigens lage omzetten gedurende de week ruim een euro aandikte vergeleken met de slotkoers van vorige week vrijdag. Diezelfde euro verloor de BAM-groep, maar in dit fonds wordt traditioneel bedroevend weinig gehandeld. De overige bouwfondsen schommelden afgelopen week telkens eurodubbeltjes, waar bijvoorbeeld de technologiefondsen hele euro’s jojoden. In de andere takken van (bouw)sport ging het wat ruiger toe. Dat gold niet voor ingenieursbureau Fugro. Blijkbaar hebben de beleggers nog weinig vertrouwen in snelle extra investeringen in de gas- en oliewinning. Ook het verkrijgen van een mooie order in Mexico vermocht de beleggers niet te bekoren. In de loop van de week schommelde de koers enkele dubbeltjes, om uiteindelijk in de min te eindigen. Grontmij zat de hele week vrijwel vast. Vrijdag werd een winststijging van 25 procent aangekondigd. Blijkbaar bereikte dit bericht de beleggers pas laat. De koers ging wel iets omhoog, maar niet spectaculair. Wat dat betreft deed technische handelsonderneming Geveke het beter. Vooral op dinsdag en woensdag dikte de koers behoorlijk aan om de week te besluiten met 4 euro meer dan de slotkoers van vorige week vrijdag. Ook IHC Caland deed het goed met rond 4 euro winst.

Het blijft dus met de bouwfondsen als met het Nederlands elftal: je kunt de sterren van de hemel spelen, maar je moet ook strafschoppen kunnen nemen.

Reageer op dit artikel