nieuws

‘Uitspraak rechter Indonesië absurd’

bouwbreed Premium

Ballast Nedam noemt de uitspraak van een lokale Indonesische rechter over de sleephopperzuiger Amsterdam absurd. Het bedrijf werd veroordeeld tot confiscatie van het schip en een boete van 6 miljoen (Amerikaanse) dollar.

De kapitein werd bij verstek veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. Ballast Nedam heeft tegen de uitspraak hoger beroep aangetekend. De sleephopperzuiger werd in februari aan de ketting gelegd na een conflict over de vergunningen voor zandwinning. Pas op 19 juni mochten schip en bemanning Indonesië verlaten, nadat de Indonesische regering diverse malen op vrijlating had aangedrongen. Omdat het schip niet meer in Indonesië is, kan de confiscatie niet tot uitvoering worden gebracht. Volgens Ballast Nedam is het bedrijf slachtoffer geworden van de huidige instabiele toestand in Indonesië. Het zegt voor de rechter ondubbelzinnig te hebben aangetoond aan al zijn formele verplichtingen te hebben voldaan. Op dit moment varen geen baggerbedrijven meer op Indonesië.

Reageer op dit artikel