nieuws

Toparchitect gezocht voor Boreelkazerne Deventer

bouwbreed

De ambitieuze plannen voor de door het leger verlaten Boreelkazerne in Deventer beginnen concrete vormen aan te nemen. De gemeente werkt samen met de projectontwikkelaars MAB uit Den Haag en Development Coordination uit Deventer.

Het nu ietwat vervallen complex, dat geruime tijd door krakers was bezet, moet volledig worden gerenoveerd. Het zal een design-center van Jan des Bouvrie huisvesten, evenals een grote supermarkt. Op het grote kazernecomplex komen ook zeventig woningen. Verder is er een nieuw gebouw gepland, dat vooral opvallend moet ogen. Dat is bedoeld voor winkels, een bioscoopcomplex en speelvoorzieningen. Voor dit gebouw zoeken de projectontwikkelaars een “internationaal vermaard” architect. Voor de renovatie van het gehele complex worden drie architecten aangesteld. Dat moet nog deze maand gebeuren. De bedoeling is over een jaar met de werkzaamheden te beginnen en het renovatieproject in 2003 te voltooien. Het voorontwerp van het nieuwe bestemmingsplan is dezer dagen vastgesteld en ligt tot 1 september ter inzage op het stadskantoor.

Reageer op dit artikel