nieuws

Stukje verderop?

bouwbreed

Aannemersbedrijf Freco maakte een foutje bij het uitzetten, waardoor een prefabwoning in Anna Paulowna een kavel verderop belandde. De gemeente hoopt dat met een grondruil de misstap kan worden rechtgezet. “De verwachting is de hoop.”

Gemeentesecretaris J. Doorenspleet van Anna Paulowna draait er niet omheen. “Het is gewoon een grove blunder.” Twee weken na het begin van de bouw van een prefabwoning blijkt het Noord-Hollandse aannemersbedrijf Freco zich vijftig meter te hebben vergist. Het gevolg is dat de woning nu op een verkeerde kavel is opgetrokken. Het gaat hier om twee gelijkwaardige kavels op het bedrijventerrein Kruiswijk nabij het NS- station. De vraag naar wie de schuldige vinger moet worden opgeheven, vindt Doorenspleet moeilijk te beantwoorden. “Ik ben geneigd te zeggen dat het hier een gezamenlijke fout betreft. Op de keper beschouwd heeft de aannemer het pand niet volgens de bouwvergunning uitgezet. Maar vervolgens heeft de controlerende ambtenaar ook niet gezien dat er iets verkeerd ging.” Momenteel zijn alle betrokkenen in overleg om te komen tot een voor ieder bevredigende oplossing. De gemeente wil het foutje snel verhelpen. “Wij zien een oplossing in grondruil”, stelt Doorenspleet. Hij is hoopvol gestemd. “De intentie is er om hier gezamenlijk uit te komen.” Over de mogelijke hoogte van de schade wil hij niet speculeren. “Als alle partijen tot overeenstemming komen, is het niet zo’n duur foutje. Als dat niet het geval is, kan het dat wel worden. In het ergste geval moet het huis tegen de vlakte. Als niemand erop uit is uit deze situatie een slaatje te slaan, is de kans op een snelle overeenstemming groot”, meent hij. “De verwachting is de hoop.”

Onwetend

Bij aannemersbedrijf Freco uit ’t Zand is nog niet iedereen op de hoogte van het voorval. “Ik weet er niets van af. Vanochtend belde er ook al iemand van TV Noord-Holland, dus het is kennelijk waar”, reageert een verraste medewerker. Directeur Fred Tuin is niet aanwezig. “Hij is ergens anders een huis opzetten, hopelijk op een goede plek.”

Reageer op dit artikel