nieuws

Stadshart Veenendaal klopt hoopvol

bouwbreed

Veenendaal krijgt een nieuw stadshart. De voorlopige plannen voorzien in onder andere een nieuwe bibliotheek, ondergrondse parkeergarages en een groot aantal woningen.

Het nieuwe ‘kloppend stadshart’ moet beter aansluiten bij de oostelijke stadsdelen, terwijl door de voltooiing van de ringweg het doorgaand verkeer beter uit het centrum kan worden geweerd. Bovendien is van oudsher op een groot aantal locaties in het centrum (risicovolle) industrie gevestigd. In goed overleg wordt nu naar mogelijkheden gezocht om deze bedrijven te verhuizen. Het ‘Centrum-Oost-Plan’ is nog geen vaststaand plan, er zijn ontwikkelingsmogelijkheden waar in de nabije toekomst nadere invulling aan wordt gegeven. In samenwerking met projectontwikkelaar HBG en financier Vesteda hoopt de gemeente het grootschalige bouwplan binnen een tijdsspanne van tien jaar af te ronden. De maquette, die gisteren werd onthuld, en de bijbehorende expositie zijn tot het einde van de zomer te bezichtigen in de hal van het stadhuis.

Reageer op dit artikel