nieuws

Rijk steunt sanering vuilstort Drachten

bouwbreed

Minister Pronk heeft de sanering van de voormalige vuilstort in Drachten op de lijst van zogeheten ‘omvangrijke projecten’ gezet. Dat betekent dat het megaproject normaal gesproken een rijkssubsidie van 13 miljoen tegemoet kan zien.

De sanering van de stort aan de Passchier Bollemanweg kenmerkt zich door een aanpak die verder gaat dan gebruikelijk. Het grondwater rond én onder de stort wordt gesaneerd en met ingepakt materiaal van de vuilstort wordt een geluidswal van 12,5 meter hoogte aangelegd. De vuilstortsanering wordt gecombineerd met het opnieuw uit graven van de Drachtstervaart die door zal lopen tot het centrum van Drachten. Bij het project horen ook de bouw van ruim achthonderd woningen en een aantal kantoorcomplexen. Verder worden er kleinschalige bedrijvigheid, twee jachthavens en een woonschepenhaven gerealiseerd. Het project wordt uitgevoerd door middel van een publiek-private samenwerking tussen projectontwikkelaar De Wind Groep uit Drachten en de gemeente Smallingerland. In totaal wordt in het gebied ruim 400 miljoen gulden geïnvesteerd.

Reageer op dit artikel