nieuws

Randgemeenten Haaglanden willen tolpoorten niet

bouwbreed

De plannen van Stadsgewest Haaglanden om rond de regio Haaglanden circa vijftien tolpoorten te plaatsen, valt bij veel gemeenten aan de rand van het gebied in slechte aarde. Mocht het conceptplan worden uitgevoerd, dan vinden de gemeenten dat te veel mensen te veel moeten betalen.

Voorschoten heeft het concept niet toegestuurd gekregen, maar nam er eerder deze week wel een motie over aan. Als de poorten er komen, moet de gemeente binnen de ring liggen en de poorten aan de noordkant van de gemeente komen, stelde de gemeenteraad. Verkeerswethouder Draijer van Voorschoten noemde het een “slecht plan”. Ook Pijnacker is niet gecharmeerd. Wethouder Nuyt vindt dat eerst uitgebreid onderzoek moet komen naar de effecten voor het regionale bedrijfsleven en de inwoners. Wassenaar is sowieso niet ‘happy’ met de tolpoorten. Volgens een woordvoerder zadelen die woonwijken op met onrust. Zoetermeer en Leidschendam willen niet reageren op de plannen. “Wij hebben de stukken niet ontvangen, dus zeggen we er niets over”, aldus een gemeentewoordvoerder van Zoetermeer.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels