nieuws

‘Oosterheem dit jaar verder’

bouwbreed Premium

De bouw op Vinex-locatie Oosterheem in Zoetermeer wordt, als het aan het gemeentebestuur ligt, voor het einde van het jaar hervat. Omdat er inmiddels een Milieueffectrapportage (mer) voor het gebied bestaat, is het belangrijkste knelpunt opgelost.

Dat heeft de gemeente gisteren bekendgemaakt. Vorig jaar werd de bouw op last van de rechter stilgelegd. Reden was dat Zoetermeer ten onrechte bouwvergunningen had verleend terwijl de mer-procedure nog niet was afgerond. Bewoners en bedrijven in de omgeving tekenden destijds bezwaren aan, maar die werden door de gemeente afgewezen. Hierop stapten zij naar de rechter, die vorig jaar oktober de bouw tijdelijk stillegde. De gemeente ging ervan uit dat de bouw in augustus kon worden hervat. Dit bleek te optimistisch, want de rechter stelde onlangs de bewoners definitief in het gelijk. Volgens een woordvoerder kan het werk aan de woningen niettemin voor eind dit jaar doorgaan.

Reageer op dit artikel