nieuws

Online energieadvies voor ondernemers

bouwbreed Premium

Ondernemers in het mkb die globaal willen weten hoe het staat met de energiebesparing in hun bedrijf kunnen sinds kort op Internet naar de site www.mkbenergiescan.nl surfen. Daar staan vijftien vragen over hun personeel, gebouw, productie en installaties.

Na beantwoording verschijnt een rapportcijfer met enkele algemene aanbevelingen. ‘Waarschijnlijk wist u het al’, luidt het droge commentaar. Wie meer informatie opvraagt komt terecht bij Projectbureau Energie 2050 in ‘s-Hertogenbosch. Dit biedt energieadviezen aan in Noord-Brabant. Bezoekers uit de rest van Nederland worden doorverwezen naar andere adviesbureaus. Volgens A. Visser van het projectbureau valt er behoorlijk veel geld te besparen. Novem is de opdrachtgever van de site, die is ontworpen door Emicon Energie- & Milieu Consultancy in Tilburg. De subsidieadviezen komen van NIS in Amsterdam en Spring Vision uit Utrecht zorgde voor de technische realisatie.

Reageer op dit artikel