nieuws

NMa onderzoekt prijsafspraken Vinex

bouwbreed

De kartelpolitie doet opnieuw onderzoek naar prijsafspraken op Vinex-locaties. De Nederlandse Mededingingsautoriteit deelde (NMa) deelde dit gisteren mee tijdens de presentatie van het jaarverslag.

Aanleiding is een brief over kartelvorming en grondposities van de PvdA-Kamerleden Duivesteijn en Van Zuijlen. Duivesteijn heeft al een paar gesprekken gevoerd met de NMa, en heeft ook de relevante rapporten van de werkgroep Vijfde Nota over netwerken op Vinex-locaties ter beschikking gesteld aan de onderzoekers. Staatssecretaris Remkes beschouwde de poging om de NMa in te schakelen eind vorig jaar nog kansloos.

Op pagina 3: Prijsafspraken van ontwikkelaars Vinex in onderzoek.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels