nieuws

Kort geding tegen eerste fabriekswinkel vergeefs

bouwbreed

De president van de rechtbank in Zwolle heeft de bouw van de eerste Nederlandse fabriekswinkel in Lelystad mogelijk gemaakt. Hij bepaalde woensdag in kort geding dat de gemeente Lelystad de bouwvergunning voor een zogeheten factory outlet village (fov) terecht heeft afgegeven.

Vendex (namens lokale dochterondernemingen), de inspecteur voor de ruimtelijke ordening (VROM) en een bewonersgroep maakten vorig jaar bezwaar tegen de bouw van de fabriekswinkel, waarop de bestuursrechter besloot de bouwvergunning te schorsen. Het gemeentebestuur en fov- ontwikkelaar Stable International vroegen de rechtbankpresident de schorsing op te heffen. Aan dat verzoek gaf de president gehoor. Volgens hem heeft de gemeente de juiste procedures gevolgd. Dat betekent dat Stable International en de gemeente voorbereidingen gaan treffen voor de bouw. Verwacht wordt dat over zes weken de eerste paal de grond ingaat, mits de bezwaarmakers niet naar de Raad van State stappen.

Verheugd

Het gemeentebestuur en Stable International zijn verheugd. “We zijn natuurlijk erg blij met de uitspraak. We hebben nog steeds de primeur van een factory outlet village binnen onze stadsgrenzen”, zegt wethouder T. van der Zwan. De fabriekswinkel komt langs de Lelystadse kust te staan, waar het winkelpubliek merkspullen rechtstreeks van de fabrikant kunnen kopen. Het gaat bijvoorbeeld om uit de mode geraakte kleding of producten met een foutje. De waren gaan voor een zacht prijsje over de toonbank (anp).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels