nieuws

Groot formaat glazen scheidingswand één uur brandwerend

bouwbreed

Vetrotech Saint-Gobain heeft naar grote tevredenheid een nieuw type brandwerende veiligheidsbeglazing laten testen bij het centrum voor brandveiligheid van TNO. Het glas voldeed ruimschoots aan alle gestelde eisen.

Tot op heden was het niet mogelijk glas, op een voldoende groot formaat om het als scheidingswand dienst te laten doen, afdoende tegen brand te beschermen. Door het al langer bestaande SGG Securit gehard glas te combineren met een bij hoge temperaturen opschuimende gel, is Vetrotech er in geslaagd een product te ontwikkelen dat in geval van brand twee keer zo lang veiligheid biedt als mogelijk werd geacht. Bij een sterk verhoogde temperatuur stolt de kleurloze gel tussen twee glaslagen en verandert de ruit in een ondoorzichtig, warmte absorberend hitteschild dat minimaal zestig minuten stand houdt. De geteste glasplaat had een formaat van 1250×2840 millimeter met een dikte van 12 millimeter, maar het zelfde procédé is ook toegepast op dunner glas (10 millimeter), dat even goed voldoet aan de criteria van de NEN6069 standaardnorm als zijn dikkere broer. Met het SGG Contraflam Lite EW60 glas hoopt Vetrotech in te kunnen spelen op de groeiende vraag van architecten naar grote, brandveilige glasplaten waarmee ze transparantie in hun ontwerpen kunnen realiseren. De vinding is vanaf 1 september verkrijgbaar.

Vetrotech Saint-Gobain Benelux BV Weert, telefoon (0495) 574435

Reageer op dit artikel