nieuws

Groninger Museum mag niet uitbreiden

bouwbreed

De gemeente Groningen werkt niet mee aan de uitbreidingsplannen van het Groninger Museum. De museumdirectie wil graag meer ruimte voor congressen en recepties, zodat de inkomsten van het noodlijdende museum kunnen worden opgekrikt.

De entree zou daarvoor verplaatst moeten worden en het restaurant, de winkel en de opslag fors uitgebreid. De gemeente vindt de verbouwing, gezien de bestaande afspraken met de buurtbewoners, niet gepast. De destijds bij de nieuwbouw gemaakte afspraken met buurtbewoners dat hun uitzicht niet verder wordt belemmerd, moeten volgens de gemeente nog steeds worden gerespecteerd. De doorkijk vanaf de singels achter het museum naar het NS-station mag dientengevolge niet door een uitbreiding worden aangetast. Dat zou wel gebeuren als de uitbreidingsplannen van het Groninger Museum door zouden gaan. Geruchten over de overigens nog niet formeel ingediende bouwaanvraag van het museum leidden meteen weer tot boze reacties van de singelbewoners. Niet voor niets heeft het Groninger Museum in eerste instantie geen officiële bouwaanvraag ingediend, maar is de gemeente uitsluitend gevraagd of de geplande uitbreiding bespreekbaar is.

Reageer op dit artikel