nieuws

Geveke breidt verhuuractiviteiten uit

bouwbreed Premium

Handelsonderneming Geveke breidt haar verhuur- en verkoopactiviteiten van pompen uit met de aankoop van Eekels Beheer BV uit Barendrecht. Deze onderneming distribueert en verleent service aan pompen en pompsystemen. De overname gebeurt met terugwerkende kracht, per 1 januari 2000. Geveke financiert de overname uit eigen middelen. De aankoop zal volgens de dienstverlenende handelsorganisatie direct bijdragen aan de winst per aandeel. Eekels bestaat sinds 1914 en heeft momenteel 85 medewerkers. Het bedrijf heeft vier vestigingen, twee in Nederland en twee in België. Vorig jaar bedroeg de omzet bijna 40 miljoen gulden. Het overgenomen bedrijf haalt zo’n 40 procent van de omzet uit verhuur, eveneens 40 procent uit verkoop en de overige 20 procent uit service-activiteiten.

‘Outsourcing’

De verhuuractiviteiten van Eekels passen binnen Geveke’s strategie zich meer toe te leggen op “outscourcing’. Geveke verhuurt materieel, zodat de klant zich kan richten op zijn kernactiviteiten en zich geen zorgen hoeft te maken over de aankoop of het onderhoud van zijn machines. Deze doelstelling gaat gepaard met een strategie van uitbreiding in Europa. De afgelopen maanden heeft de Naardense machinedealer onder meer grote belangen genomen in Zweedse en Deense bedrijven of die overgenomen. Ook in eigen land was Geveke actief op overnamepad.

Reageer op dit artikel