nieuws

Duitse belegger koopt Muzentoren

bouwbreed Premium

Vastgoedonderneming MAB Services BV heeft de Muzentoren- en de Muzenpleingarage (354 plaatsen) in Den Haag verkocht aan de Duitse belegger Westinvest, een dochteronderneming van drie grote Duitse banken. De 73 meter hoge Muzentoren is een karakteristiek roodbruin kantoorgebouw, recht tegenover het Haagse stadhuis.

Het maakt onderdeel uit van het project De Resident, dat een brug slaat tussen de laagbouw van de oude Haagse binnenstad en de grootschalige kantoren in de omgeving van het Centraal Station. De oplevering van de toren vindt in het eerste kwartaal van 2001 plaats. De Resident is een ontwikkeling van MAB en Bouwfonds Financiering Vastgoed. In 2002 bestaat De Resident uit 115.000 vierkante meter kantoren, 315 woningen, 4500 vierkante meter winkels en achthonderd overdekte parkeerplaatsen, verdeeld over drie garages.

Reageer op dit artikel