nieuws

Den Haag gaat verpaupering te lijf

bouwbreed Premium

De verpaupering van de Haagse winkelstraten Stationsweg en Wagenstraat is alleen met een integrale aanpak te bestrijden. Dat vindt het gemeentebestuur dat voor de verbetering van de straten een projectorganisatie in het leven gaat roepen.

De organisatie moet binnen vijf jaar zo’n 24 projecten realiseren. De projecten hebben betrekking op herinrichting van de openbare ruimte, renovatie van panden en de bouw van appartementen en studentenhuisvesting. Ook aanpak van vervuiling en overlast gevende horeca maakt deel uit van het takenpakket. De voorheen goed functionerende straten kampen met achteruitgang van het winkelbestand, overlast door horeca en leefbaarheidsproblemen. Panden ogen slecht of staan leeg. Voor de entree van de stad – de twee straten vormen samen de één kilometer lange verbinding tussen station Hollands Spoor en de binnenstad – is dat een slechte zaak, stelt het gemeentebestuur.

Reageer op dit artikel