nieuws

Dakdekker niet bang voor onderzoek naar val leerling

bouwbreed

Het installatie- en dakdekkersbedrijf Metus BV in Groningen is niet bang voor de uitslag van het onderzoek van de Arbeidsinspectie naar het ongeluk bij de flat in de wijk Selwerd in Groningen. Tijdens werkzaamheden viel een achttienjarige leerlingdakdekker, die als uitzendkracht bij het bedrijf werkte, van vierhoog 13 meter naar beneden. Hij brak een enkel.

De Arbeidsinspectie onderzoekt de toedracht van het ongeluk. De jongeman zou bij het storten van oude dakbedekking langs de balustrades zijn gevallen. K. Honebeeke, leider van de dakbedekkingstak van het bedrijf, ziet het risico-inventarisatierapport met een gerust hart tegemoet. “We hebben ons werk hervat. We staan op zeer goede voet met de Arbeidsinspectie”, luidt zijn commentaar. De opmerkingen van omwonenden als zouden de dakdekkers onbeschermd hebben gebalanceerd op het randje van het dak, wijst Honebeeke resoluut van de hand. “Het was wel degelijk veilig. Iedereen kan het met eigen ogen zien en verder zeg ik niets.”

Opgelucht

Bij Metus haalt men opgelucht adem nu blijkt dat de verwondingen van de uitzendkracht meevallen. Het gras waarin de leerling-bouwvakker terechtkwam, heeft zijn val gebroken. “Hij heeft zeker drie engeltjes op zijn schouder gehad”, zegt een woordvoerder. Volgens het politierapport had de jongen ook een hersenschudding. “Zelfs dat blijkt mee te vallen. Hij heeft bijzonder veel geluk gehad.” Het duurt gemiddeld zes weken voordat de Arbeidsinspectie een risico-onderzoek heeft afgerond. Lopende het onderzoek worden geen mededelingen gedaan.

Reageer op dit artikel