nieuws

Brussel akkoord met fusie van Boskalis en HBG

bouwbreed

De Europese Commissie heeft gisteren de fusie tussen de Nederlandse baggeraars Boskalis Westminster en de Hollandse Beton Groep (HBG) goedgekeurd.

Volgens de Commissie zal het uit deze fusie gevormde bedrijf weliswaar leider worden op de markt voor grote baggerprojecten. Dit leidt echter niet tot een concurrentieverstorende machtspositie binnen Europa of in Nederland. De Commissie keurde daarom gisteren de fusie goed na een onderzoek dat nauwelijks een maand duurde. Ze wees er in dit verband nog op dat baggeropdrachten doorgaans worden toegekend via een openbare aanbestedingsprocedure, waardoor ook de concurrentie aan bod kan komen. Volgens de Commissie heeft de nieuwe fusiemaatschappij voldoende concurrentie van andere grote bedrijven op de markt, zowel op de wereldmarkt als binnen Europa met inbegrip van Nederland, waar nog drie grote concurrenten en drie kleinere actief zijn.

Reageer op dit artikel