nieuws

Bouwflex neemt Constructief over

bouwbreed Premium

Bouwflex, het op de bouw georiënteerde uitzendbureau van Randstad, heeft branchegenoot Constructief overgenomen. De 380 medewerkers van Constructief komen allemaal in dienst van Bouwflex.

Bouwflex is nu volgens operationeel manager S. de Smeth marktleider voor flexibele arbeid in de bouwsector. Volgens De Smeth sluiten de activiteiten van beide uitzendorganisaties goed op elkaar aan. “Wij bemiddelen vooral in jongeren en nieuwkomers, Constructief zond vaklieden uit. Dat is een interessante mix.” ABN-Amro heeft een bemiddelende rol gespeeld in de deal. De bank, onder meer huisbankier van de SFB Groep, benaderde Bouwflex met het voorstel Constructief over te nemen. Laatstgenoemde werd in 1996 opgericht als joint venture van SFB Holding (51 procent) en de uitzendorganisatie Content, nu eigendom van de Creyf’s Groep. Constructief zette vorig jaar 20 miljoen gulden om. Beide aandeelhouders besloten om strategische redenen tot verkoop. Voor de SFB Groep is dienstverlening op het gebied van flexibele arbeid niet langer een kernactiviteit.

Kroeg

Vanwege de beperkte rol van uitzendbureaus op de arbeidsmarkt voor bouwvakkers heeft Bouwflex zelf geen actieve pogingen ondernomen Constructief in te lijven. “Eerst moet de markt groeien en dan je eigen marktaandeel. De groei van de markt voor uitzendkrachten is belangrijker dan je eigen rol”, zegt De Smeth. “We hadden Constructief eerder kunnen overnemen, maar dat hebben we niet gedaan. Een kroeg draait pas goed als er meerdere in een straat staan.” Voor Bouwflex was het belangrijk dat er meerdere, serieuze spelers in de uitzendmarkt actief waren. Temeer daar de uitzendbranche in de bouw in toenemende mate werd ‘vertroebeld’ door de komst van allerlei vage en soms minder bonafide bureaus. Met de overname van Constructief komt Bouwflex op zo’n 1000 uitvoerende medewerkers uit, circa eenderde van het reguliere aantal uitzendkrachten in de bouw. De nu optredende schaalvergroting heeft naast schaalvoordelen op administratief en marketinggebied ook grote voordelen voor zowel de inlenende bouwbedrijven als de flexwerkers. De bedrijven kunnen onder meer beschikken over een groter aanbod van flexibel inzetbare vakmensen. Een woordvoerder van de Creyf’s Groep noemt de verkoop van Constructief “een mooie deal voor iedereen”.

Reageer op dit artikel