nieuws

Bezwaren tegen Saendelft van de baan

bouwbreed

De Stichting Protest Bestemmingsplan Saendelft heeft haar bezwaren tegen de bouw van ruim tweehonderd woningen in het Zaanse Saendelft ingetrokken. Zo heeft stichtingsbestuurder en vastgoedhandelaar J. Wokke bevestigd.

Wokke zegt dat de stichting onder druk van de media heeft gehandeld. Volgens hem is het werk van de stichting ten onrechte in een kwaad daglicht gesteld. Afgelopen week verklaarde de gemeente Zaanstad dat Wokke op oneigenlijke gronden bezwaar maakt tegen de tweede fase van het bouwplan. De man zou er op uit zijn geweest bij bouwcombinatie Oban geld los te peuteren. Onderhandelingen tussen de stichting en Oban liepen begin mei echter op niets uit. Wokke wil verder geen commentaar geven op jongste stap van de stichting en verwijst naar zijn advocaat mr. P.W. Snoeker. De advocaat is onbereikbaar wegens verblijf in het buitenland. Zaanstad verwacht dat de bouw van de tweede fase zonder problemen kan beginnen. Tot grote vreugde van de toekomstige bewoners van wie sommigen al in 1998 een huis kochten in het gebied. Na bezwaren van Forbo werden die bouwplannen afgeblazen.

Reageer op dit artikel