nieuws

Bestuurders kleine dorpen woedend

bouwbreed

De bestuurders van de kleine dorpen in de gemeente Gaasterlân-Sleat voelen zich gepasseerd nu de gemeente vooral nieuwe woningen wil bouwen in hoofdplaats Balk. De besturen van de verenigingen van Plaatselijk Belang zijn het met deze gang van zaken niet eens.

Ze zijn woedend op de gemeente, want ze vrezen voor de leefbaarheid en de voorzieningen in de dorpen. Tot 2010 worden in de gemeente ongeveer vijfhonderd nieuwe woningen gebouwd. Het overgrote deel, 343, in Balk. Voor de vele kleine dorpen staan 133 woningen gepland staan. Opvallend is dat de stad Sloten in de plannen bedeeld is met slechts twee woningen. Volgens de provinciale plannen mogen tot 2010 maar 308 huizen worden gebouwd, een verschil van 187 met de gemeentelijke plannen.

Reageer op dit artikel