nieuws

Bagema bouwt grote diepzuiger

bouwbreed

In opdracht van Aannemingsgroep Van den Biggelaar uit Velddriel bouwt Bagema uit Harderwijk een grote diepzuiger voor de Nederlandse binnenwateren. Ondanks zijn forse afmetingen, van 30 bij 9 meter en een zuigdiepte van 40 meter, kan de zuiger volledig worden gedemonteerd en over de weg vervoerd.

De ‘Biggelaar 15’ zal worden ingezet bij bodemuitdieping en zandwinning op de grote rivieren en andere grote binnenwateren. De zuiger is uitgerust met een onderwaterzandpomp op de ladder en een boosterpomp. Met vijf Caterpillarmotoren is een fors vermogen van 2700 kW geïnstalleerd. Baggerspecie kan via drijvende persleidingen over een afstand van 1500 meter (grind) tot 4500 meter (licht zand) worden getransporteerd. Het zuigproces verloopt automatisch. De brandstoftank is dubbelwandig uitgevoerd en beveiligd tegen overlopen. De uitlaten zijn voorzien van geavanceerde geluiddemping, waardoor de zuiger, ondanks zijn grote vermogen, zeer stil is.

Reageer op dit artikel