nieuws

Aannemersbedrijf partij in affaire steekpenningen

bouwbreed

B en W van Veendam hebben een opzichter van de afdeling weg- en waterbouw van het directoraat Gemeentewerken en Ruimtelijke Ordening met onmiddellijke ingang geschorst. Hij wordt verdacht van het aannemen van steekpenningen van aannemersbedrijf Schreuder & Zn in Veendam.

De ambtenaar, W.A., zou zichzelf hebben verrijkt door geld en goederen aan te nemen in ruil voor garanties op bouwopdrachten. W.A. zou Schreuder steeds vooraf hebben getipt over de inhoud van offertes van concurrerende aannemers. B en W hebben aangifte gedaan bij de politie en de zaak in handen gegeven van het Openbaar Ministerie. De Rijksrecherche doet het onderzoek. Het is nog niet bekend of tegen de aannemer ook stappen worden ondernomen. De zaak kwam dit weekeinde aan het rollen, nadat een werknemer van Schreuder de gemeente had getipt over de zaak. A. zou al ruim een jaar geleden met zijn praktijken zijn begonnen. Het zou gaan om geld en goederen ter waarde van ten minste tienduizend gulden. Binnen de ambtelijke organisatie van Veendam was verdachte A. in de gelegenheid alle aanbestedingen in z’n eentje te regelen. Een onafhankelijk accountant pluist zo snel mogelijk de boekhouding van de betrokken gemeentedienst uit op zoek naar malversaties. Volgens woordvoerster K. Smit van het Openbaar Ministerie in Groningen gaat het onderzoek van de Rijksrecherche zeker drie à vier weken duren. Het personeel van de dienst weg- en waterbouw in Veendam is door het gemeentebestuur inmiddels op de hoogte gebracht van de situatie. Onder collega’s is verbaasd gereageerd, aangezien A. al ruim vijftien jaar bij de gemeente in dienst is. Bij aannemersbedrijf Schreuder was gisteren niemand bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel