nieuws

‘Vinex-woning juist relatief goedkoop’

bouwbreed Premium

Een Vinex-woning duur? Onzin, zegt de Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen (Neprom). “De prijs- kwaliteitsverhouding van de nieuwbouwwoningen is de afgelopen jaren juist toegenomen in vergelijking met die van de bestaande woningen”, aldus Neprom-voorzitter Hoefsloot.

De projectontwikkelaars zijn gevallen over een opmerking die staatssecretaris Remkes maakte in de Tweede Kamer. Volgens hem zijn de prijzen van nieuwbouwwoningen sterker gestegen dan de kwaliteit. De Neprom meent dat het nogal meevalt. De Macro-economische Verkenningen van het Centraal Planbureau zouden juist bewijzen dat de prijzen van nieuwbouwwoningen laatste vijf jaar met 7 procent zijn gestegen, tegen een stijging van 35 procent in de bestaande woningvoorraad. De sterke prijsstijgingen van bestaande huizen zijn volgens de projectontwikkelaars te wijten aan falend overheidsbeleid.

Reageer op dit artikel