nieuws

Vetplanten en mos ontlasten riool

bouwbreed Premium

Met Verdo Vegetatiedaken creëert Eternit BV uit Goor een natuurlijke groene dakbedekking van vetplanten en mos die warmte- en geluidsisolatie geeft in combinatie met een waterbuffering van maximaal veertig procent. Doordat het systeem regenwater vasthoudt moet het riool worden ontlast. Het product is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Eternit BV en Mostert de Winter BV en bestaat uit een vezelcement golfplaat met daarop gehecht een driedimensionale substraatwapening. Tussen de wapening door ligt een laag Bio-Stucco substraat met zaaigoed en mest voor een goede begroeiing van vetplanten en mos. Anderhalf tot twee jaar na montage is de golfplaat begroeid met vegetatie van maximaal vijf centimeter hoog waardoor verder geen onderhoud nodig is. Gedurende de eerste maanden en onder extreme zomerse weersomstandigheden is het echter wel aan te raden het dak te besproeien om de begroeiing te bevorderen. Verdo Vegetatiedaken zijn geschikt voor hellende daken met een dakhelling van zeven graden tot vijfentwintig graden. Het product is onder meer toepasbaar in: klein- en grootschalige bouw, agrarische bouw, recreatiebouw en andere objecten waar geventileerde vegetatiedakconstructies gewenst zijn.

Eternit BV, Goor, telefoon (0547) 288888

Reageer op dit artikel