nieuws

Verwerkingsinstallatie voor bouwafval in Rotterdam

bouwbreed

Scheeps-, bedrijfs-, bouw- en sloopafval, grof vuil en accu’s. In totaal kan het nieuwe Regionaal Milieu Technisch Centrum in de Rotterdamse Waalhaven ruim 250.000 ton afval per jaar scheiden en verwerken. Alleen huisvuil wordt er niet verwerkt.

Het RMTC, gebouwd op de fundamenten van de voormalige energiecentrale van de EZH, herbergt drie bedrijven. Het inzamelbedrijf voor scheepsafval Van Bek en Verburg, Watco Metaalrecycling en Terlouw Recycling. Burgemeester Opstelten heeft het RMTC gistermiddag geopend. Rotterdam wil graag een sterke recyclingcluster in het haven- en industriegebied. De afvalscheidingsinstallatie van Terlouw is de grootste in West-Europa, heeft directeur H. Nieuwenhuys van de fabrikant gehoord. Het industriële afval, in volume ongeveer een miljoen kubieke meter, wordt er gescheiden. Wat niet kan worden hergebruikt, wordt nu nog verbrand. Maar over een jaar wordt ook dat verwerkt: in een nieuwe preparatiefabriek, die er brandstofkorrels van gemaakt. Die fabriek krijgt een capaciteit van 400.000 ton. Het RMTC krijgt nu afval uit de hele regio Rijnmond. Dat kan en zal op termijn zeker uit het hele land komen, aldus Nieuwenhuys.

Reageer op dit artikel