nieuws

Verwarmen met lagere temperaturen

bouwbreed Premium

Op initiatief van Novem hebben zich bij de nieuw opgerichte Stichting Lage Temperatuur Verwarming inmiddels dertien fabrikanten van verwarmingsapparatuur en organisaties als VNI, Gasunie en Intechnium aangesloten. De stichting wil de voordelen van verwarmen van gebouwen met lagere temperaturen onder de aandacht brengen.

De stichting bevordert de toepassing van lage temperatuurverwarming (LTV) en wil daarmee zorgen voor energiebesparing en een gezonder en comfortabeler binnenmilieu. LTV is ook nodig voor het toepassen van duurzame energiebronnen, omdat warmtepompen en HR-ketels bij LTV optimaal functioneren. LTV is gebaseerd op een temperatuur van het verwarmingswater van 55 graden Celsius, vergeleken met 90 graden bij traditionele verwarmingssystemen. Systemen met vloer, wand- en plafondverwarming zijn reeds ingesteld op de lagere temperaturen. Volgens de stichting kunnen radiatoren en convectoren ook op lage temperaturen worden gebruikt. Stichting Lage Temperatuur Verwarming is er voor zowel de bouwwereld als de consument en wil haar doelstellingen bereiken door het geven van voorlichting over LTV, het stimuleren van marktintroductie en het bevorderen van demonstratieprojecten.

Stichting Lage TemperatuurVerwarming, Ridderkerk, telefoon (0180) 462222.

Reageer op dit artikel