nieuws

Verbouwing Haags Diligentia nodig

bouwbreed

Bijna 20 miljoen gulden is nodig voor een grootscheepse verbouwing van het Haagse theater Diligentia. De plannen voorzien onder andere in een groter toneel en modernisering van de techniek.

Maar er is meer te doen. De daken zijn in alle opzichten slecht. Als er niets gebeurt, zou er op den duur wel eens een naar beneden kunnen komen. Voor publiek is het gebruik van Diligentia nog wel veilig, maar de brandweereisen worden in de kantoorruimten al lang niet meer gehaald. Ook voldoet het theater niet meer aan de eisen van de Arbowet. Verder is de ventilatie van de zaal een drama: bij warm weer en een volle zaal ondervindt het publiek hinder van zuurstoftekort. Voor invaliden zijn er weinig voorzieningen. Voor de financiering doet Diligentia een beroep op sponsors. Ook hoopt het 16 miljoen gulden van de gemeente te krijgen. Als dat lukt, gaat het theater zomer 2002 voor een jaar dicht.

Reageer op dit artikel