nieuws

SFB en bonden bereiken bijna akkoord over sociaal plan

bouwbreed

De SFB Groep en de bonden hebben een principeakkoord bereikt over het sociaal plan van het SFB. Binnenkort gaan de bonden dit voorleggen aan de achterban waarna het akkoord definitief kan worden.

“Zolang dat niet het geval is, doen wij inhoudelijk geen mededeling”, zegt een woordvoerster van het concern. Wel wil zij kwijt dat berichten als zou SFB af willen van 400 van de 2500 werknemers uit de lucht gegrepen zijn. “Zoals bekend willen wij de commerciële bedrijven van de groep verkopen. Daarbij staat juist voorop dat dit moet gebeuren met zoveel mogelijk behoud van werkgelegenheid”, zegt zij. Het sociaal plan is nodig nu het SFB aan de vooravond staat van grootscheepse veranderingen. Door de kabinetsplannen rond de sociale verzekeringen raakt de SFB de publieke poot, SFB UOSV, kwijt aan de nog op te zetten landelijke uitvoeringsorganisatie sociale zekerheid. Een zelfstandig voortbestaan van de rest van de holding is niet mogelijk, zo concludeerden Raad van Bestuur en sociale partners. Daarom heeft SFB een aantal commerciële activiteiten in de etalage gezet, zoals uitzendbureau Constructief en automatiseerder CTB. Wel in huis blijft SFB cao- regelingen, pensioenen en vermogensbeheer. Daarbij wordt wel gekeken naar mogelijkheden van samenwerking of zelfs samengaan met bijvoorbeeld het pensioenfonds voor de klein- en grootmetaal.

Reageer op dit artikel