nieuws

Overname Hijbeek Groep definitief

bouwbreed

De overname van Hijbeek Groep in Zwijndrecht door Heijmans is definitief. De transactie vindt met terugwerkende kracht per 1 januari 2000 plaats.

De overname werd op 14 maart voor het eerst aangekondigd. Heijmans heeft berekend dat de overname, die wordt voldaan in contanten, een bijdrage aan de winst per aandeel zal leveren van 15 cent . De Hijbeek Groep is voor zestig procent actief in de woningbouw en voor veertig procent in de utiliteitsbouw. De omzet over 1999 bedroeg 77 miljoen gulden, die wordt behaald met 125 medewerkers. Het rendement van de Hijbeek Groep ligt boven het Heijmans-gemiddelde. Voor aannemer Heijmans betekent de overname een verdere uitbouw van de activiteiten van de bouw- en vastgoeddivisie van Heijmans in Rotterdam en omstreken. De Hijbeek Groep blijft onder eigen identiteit en management actief.

Reageer op dit artikel