nieuws

Oranje moet eerst eens wat laten zien

bouwbreed

Het zal voor de bouw vanavond tegen de Denen moeten gebeuren: winst met beter veldspel, fraaie goals en wat meer amusement. Pas dan komen de oranjeversierselen uit de kast, eerder niet.

Welgeteld twee oranjevlaggen torenen nu nog slechts boven de grote bouwplaats Leidsche Rijn uit. Een medewerker van Wilma Bouw geeft toe dat de oranjebeleving nog karig is. “Maar de resultaten zijn natuurlijk ook nog niet echt geweldig.” De wedstrijd tegen de Tsjechen heeft ook op J. Veerman geen grootse indruk gemaakt. De werknemer van Groot Afbouwbedrijf uit Volendam is in Purmerend op de uitleglocatie Weidevennen actief. Veerman valt op door zijn oranje petje. “Ik ben inderdaad de enige hier. Maar ik weet van collega’s dat ze een oranjeshirt in de kast hebben liggen. Ze durven het nu alleen nog niet te dragen.” Een goed resultaat vanavond zal volgens Veerman de Purmerendse bouwlocatie direct maandagmorgen volledig oranje kleuren. “We moeten die Denen inpakken, nu leeft het nog niet.” Even verderop slaat uitvoerder Hansen van Hein Schilder Bouw de activiteiten van wat medewerkers gade. “Ook de jongens hier zijn er niet zo mee bezig. We hebben onderling een poule opgezet, maar ze lopen er helemaal niet warm voor.” Hansen vindt dat jammer. “Ik ben een echte liefhebber. Iedereen heeft het over het slechte spel van Nederland, maar we hebben wel mooi drie punten.” “Het was een zuivere strafschop.

Dat er wat show bij kwam kijken is niet erg. Dat deden de Duitsers in ’74 toch ook, met het verschil dat het toen géén penalty was…”

Reageer op dit artikel