nieuws

Op bestelling gestolen

bouwbreed

Het is diefstal op bestelling. Lútsen Melein van transportbedrijf Kooiker is ervan overtuigd.

Het is een oude trailer; op het terrein van Kooiker staan nieuwere en mooiere. “Wie anders steelt een oplegger met 55 kuub hout, ze weten wat ze zoeken.” Een politiewoordvoerder in het Friese dorp beaamt dat: “55 kuub hout steel je niet in een opwelling. Daar is een markt voor.” Volgens het politierapport is de oplegger in de nacht van zaterdag op zondag ‘ontvreemd’ en beperkte de verdere schade zich tot een vernield slot op het hek. “Georganiseerde criminaliteit”, vervolgt de transporteur, “ze hebben er een afnemer voor.” Opvallend vindt hij de diefstal wel. “Het was een bijzonder transport, een oude oplegger met een overstekende lading hout, die ’s nachts in het weekend op pad is. Dat moet toch opvallen?”

Reageer op dit artikel