nieuws

Onderzoek Wavin na leidingbreuk

bouwbreed

Leverancier Wavin stelt een onderzoek in naar de samenstelling van pvc-rioolbuizen. De aanleiding is het scheuren van de rioolpersleiding tussen Beekbergen en Apeldoorn eind vorige week.

“We leveren honderden kilometers buizen per jaar”, stelt woordvoerder D. With van Wavin. “Die leidingen zijn goed, maar het materiaal moet worden onderzocht. Wellicht zijn er stoffen doorheen gegaan waar pvc niet tegen kan. Het is lastig dat soort dingen te achterhalen.” With wil zo snel mogelijk monsters van de gescheurde buizen nemen, om aan de hand van de daarop vermelde productiecode vast te kunnen stellen wanneer en door wie (en met het materiaal van welke leverancier van pvc-korrels) de buis is vervaardigd. “Het materiaal kan best wel wat hebben, maar te veel spanning bijvoorbeeld niet.”

Reageer op dit artikel