nieuws

Onderzoek veiligheid spoor bij Dordrecht

bouwbreed Premium

De gemeenten Dordrecht en Zwijndrecht gaan samen met de provincie Zuid-Holland onderzoeken hoe het spoorvervoer door hun gebied veiliger kan. Bij het onderzoek zijn ook Rijkswaterstaat en de NS betrokken.

De gemeenten en de provincie vinden het onderzoek noodzakelijk omdat de landelijke veiligheidseisen op bepaalde plekken van het traject nu al worden overschreden. Er rijden te veel treinen, gezien de dichtheid van de bebouwing langs het spoor. Daarbij, zo luidt de verwachting, neemt het goederenvervoer in de regio in de toekomst alleen maar toe. De gemeenten Dordrecht en Zwijndrecht en de provincie Zuid-Holland willen daarom in overleg met de NS een aantal punten aan de orde stellen. Zo moet gekeken worden of een lagere snelheid van het treinverkeer het risico van ongelukken wezenlijk vermindert. Ook moet worden onderzocht of gevaarlijke transporten in de toekomst omgeleid kunnen worden, buiten de bebouwde kom.

Reageer op dit artikel