nieuws

Miljoenen winst op Mariënburg

bouwbreed

Projectontwikkelaar ING Vastgoed en de gemeente Nijmegen houden 21 miljoen over aan de verkoop van winkels, kantoorunits en appartementen in het nieuwe stadshart Mariënburg.

Van de winst gaat tweederde naar ING Vastgoed, het stadsbestuur krijgt 7 miljoen. Het project behelst een tweelaagse winkelpassage waarop kantoren en woningen, in het historisch stadsdeel rond de Mariënburgkapel. Achter de kapel komt een cultureel kwartier. De bouw kostte ruim 200 miljoen gulden. Omdat de gemeentelijke bijdrage fout was begroot en de inrichting van de gemeentekantoren duurder uitviel, was niet op winst gerekend. Toch sloeg de balans positief door. De winst overtreft zelfs de stoutste verwachtingen van Nijmegen. “Vier jaar geleden hadden wij 2,5 miljoen verlies ingecalculeerd”, laat verantwoordelijk wethouder H. Bruls weten. “De booming vastgoedmarkt en de ontwikkeling van de woningmarktprijzen hebben tot deze geweldige opsteker geleid.” De opening van Mariënburg staat voor september gepland.

Reageer op dit artikel