nieuws

Jaren gevangenis voor sjoemelende Denen

bouwbreed

De Deense projectontwikkelaar Kurt Thorsen is gisteren door de rechtbank in Kopenhagen veroordeeld tot zes jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf. De openbare aanklager had in april acht jaar geëist.

Thorsen is schuldig bevonden aan ‘valsheid in geschrifte van een uitzonderlijk grof karakter’, zo wordt het in het vonnis geformuleerd. Samen met zijn zakenvriend Rasmus Trads, destijds nog directielid van het ambtenarenenpensioenfonds PFA, had Thorsen met behulp van nagebootste handtekeningen voor ruim 1 miljard aan bankkredieten opgenomen om daarmee in binnen- en buitenland ambitieuze bouwprojecten van de grond te krijgen. De vervalste handtekeningen moesten aantonen dat de directievoorzitter van het ambtenarenpensioenfonds PFA volledig achter de initiatieven stond.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels